top of page
201908_CFBilzen_124304_D850t_DSC_4773.jp
Passie voor rehab & streven naar performance

Na jaren actief te zijn geweest binnen het jeugd wielrennen en de studies van kinesitherapie aan de Universiteit Hasselt was de basis gelegd voor de uitbouw van een multidisciplinair wieler- en behandelcentrum.

In juni 2017 werd de eerste praktijk opgericht. Dit in samenwerking met Pieter Vanbussel & Nathalie Geurts, eigenaars van Crossfit Bilzen. Door de combinatie van de functionele trainingsaanpak van Crossfit en op wetenschap gebaseerde behandelingstechnieken trachten wij onze patiënten zo efficiënt mogelijk te behandelen en verder te helpen. Later werd ook core-stability & krachttraining voor wielrenners toegevoegd aan de faciliteiten binnen de praktijk te Bilzen. 

Vanaf augustus 2019 is Rehab lab ook actief binnen 'Bikevalley'; een incubator voor innovatieve ondernemingen binnen de fietsindustrie. In samenwerking met verschillende partners bouwden wij hier een multidisciplinair centrum voor elke wielrenner uit. Hij/zij kan hier terecht voor behandeling van acute klachten/blessures alsook in de winter voor core-& krachttraining. Verder bieden wij bikepositioning, aerodynamica testen, afname van inspanningstesten en personal training voor elke wielrenner/wielrenster aan.

Diploma's
  • Master in de inspanningsfysiologie & cardiale revalidatie (UHasselt 2017)

  • Manuele lymfe drainage Ad Modum Vodder (MLDV 2018)

  • Osteopathie i.o (IAO Antwerpen)

Samenwerkingen
  • UCLL-Sharks roeiteam (2015-heden)

  • Persoonlijke trainingsbegeleiding van verschillende jeugdrenners (2015-heden)

  • Bikevalley - Fit2Fly (2019-heden)

bottom of page